Familia și orașul – Nicu Mitrică

with Niciun comentariu

Planul lui Dumnezeu a fost ca omul să locuiască în mijlocul naturii, înconjurat de elementele încântătoare ale acesteia, pe care El le-a creat cu dragoste pentru fericirea lui.

Pacea, liniștea și bunătatea pe care natura ni le transmite, nu pot fi comparate cu neliniștea, nesiguranța și agitația marilor orașe. Aici ochii ni se opresc doar asupra lucrurilor create de om. Zidurile de beton, care se dorește să ne inspire protecție, ne transmit răceală, indiferență, pericol și izolare. În plus, ritmul alert al vieții în care trăim inevitabil în viața citadină, ne fac să devenim agitați, stresați și superficiali. Nu mai avem timp de lucrurile frumoase; nu mai avem nici vreme, nici dispoziție să admirăm lucrurile plăcute…

Desigur, poți trăi și în oraș, și Dumnezeu va fi cu tine și acolo. El promite că va rămâne cu toți cei ce-L caută cu inimă curată, indiferent dacă locuiesc într-o zonă rurală sau urbană. Problema este că uneori nu mai ai puterea să-L cauți, atunci când ești mult prea ocupat, mult prea antrenat în prea multele îndeletniciri.

Și copiii… Neglijați datorită programului supraîncărcat, ei își pot găsi mai ușor plăceri periculoase în acest cadru viciat, care este orașul. Siguranța lor este amenințată mai mult, decât dacă ar locui într-o zonă retrasă în care elementele naturii le-ar putea fi tovarăși nedespărțiți.

Dumnezeu ar dori să ne fie mai bine. El a vrea să fim fericiți chiar de pe acest pământ. Pentru aceasta El promite înțelepciune și capacitate de selecție.

În timp ce n-ar trebui să fim impulsivi, putem să fim cel puțin preocupați și, cu multă responsabilitate, să-I cerem lui Dumnezeu să ne călăuzească pașii, iar noi să fim gata să răspundem chemării Sale, chiar dacă aceasta este alta decât voința noastră.

Să avem încredere că doar El știe totdeauna ce este mai bine pentru noi!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.