gb

Suntem încântați să te invităm la Congresul cadrelor medicale AZSMR organizat în perioada 1-3 Martie 2024 în România, la Bucov, județul Prahova, biserica AZSMR-Bucov, sub genericul ,,Rolul credinței în practica medicală“.

În cadrul acestei întâlniri, vom avea ocazia de a explora împreună modul în care putem îmbina armonios credința și valorile spirituale în practica medicală contemporană.

La acest congres vei putea:

 • să asculți vorbitori cu experiență care vor aborda teme de interes inspirate din generic; 
 • să te implici activ în discuții libere, unde poți împărtăși propriile convingeri în conformitate cu principiile creștine, pe teme de interes preanunțate; 
 • să te înscrii la un program special de laudă și experiențe, în cadrul căruia te încurajăm să ne împărtășești o experiență cu Dumnezeu pe care ai avut-o în domeniul medical, indiferent de statutul tău (student, cadru medical sau pacient);
 • să iei parte la ateliere interactive simultane, adresate medicilor, rezidenților, studenților și asistenților medicali; 
 • să prezinți propuneri concrete în cadrul sesiunii finale de proiecte pentru activitatea misionar-medicală, misiuni pe care să le putem pune în aplicare;
 • în final, să participi activ la activitatea misionar-medicală de consultații gratuite ce va avea loc Dumincă, 3 Martie 2024, în biserica AZSMR Bucov.
Mai jos poți vedea programul detaliat al evenimentului, alături de informații cu privire la conținutul abordat și vorbitori:

19:00 – 20:00 Deschiderea congresului și Sesiune plenară I – vorbitor dr. Emil Barbu, prezentator Emanuel Dinu *

20:15 – 21:00 Prezentare personală și cunoaștere – moderator Adrian Mariș

21:00 Timp liber personal

09:15 – 10:40 Începerea programului prin momente de laudă – moderator Alexandru Dumitru – urmat de Școala de Sabat – moderatori Monica Ștefan & Robert Mareșiu *

11:00 – 12:00 Sesiune plenară II – vorbitor dr. Dragan Ivanov, prezentator David Radu *

12:30 Masa de prânz

14:00 – 15:30 Sesiune interactivă de discuții libere pe teme de interes comun – scurtă introducere în temă, urmată de discuții libere – moderator Cristian Mariș

 • Activitatea medicală în ziua de Sabat (ture, gărzi etc.) – dr. Valerian Răileanu
 • 100%  naturist sau 100%  alopat? – farmacist rezident Andrei Șuteu
 • Cum să-l prezinți pe Hristos pacientului (în special celui cu boli grave/în stadiu terminal)? – dr. Florentina Barbu

16:30 – 18:00 Program de experiențe din domeniul medical și momente de laudă – prezentator Adonis Bora *

18:00 – 18:10 Închiderea Sabatului – vorbitor Adonis Bora *

18:45 – 19:30 Sesiune dedicată prezentării misiunilor precedente şi planuri pentru viitoarele proiecte misionar-medicale – vorbitor Dani Cojocaru, moderator Răzvan Tătaru

19:45 – 20:15 Cina

20:15 – 21:00 Ateliere interactive desfășurate în paralel:

 • Atelier medici: prezentări medicale, prezentări de caz, schimb de experiențe
 • Atelier rezidenți: dr. Gabriela Răileanu
 • Atelier studenți: dr. Lavinia Bizău
 • Atelier studenți stomatologie: Adelina Cojocaru
 • Atelier asistenți medicali: Ramona Mocanu 

21:00 Timp liber personal

09:00 – 10:15 Expuneri de experiență din clinici şi centre de sănătate – moderator Andrei Șuteu:

 • Breaza, România
 • Normandia, Franța
 • Novi Sad, Serbia

10:15 – 10:45 Sesiune de întrebări şi răspunsuri despre practicarea medicinii în diaspora – moderator Andrei Șuteu

10:45 – 11:00 Închidere congres – moderator Andrei Șuteu

Observație

Duminică în intervalul 08:00 – 16:30 se va desfăşura separat activitatea de consultații gratuite cu voluntarii înscrişi pe WhatsApp, tot în incinta bisericii AZSMR-Bucov.

* Program transmis LIVE pe canalul de YouTube AZSMR Bucov. Vizionează aici!
Știai că transmitem toate programele de Sabat săptămânal și că avem teme spirituale și ocazional teme medicale și în timpul săptămânii, Duminica, Marțea și Joia? Te așteptăm să ne cunoaștem pe platformele noastre de socializare:

dr. Dragan Ivanov

Ne bucurăm ca prin harul Domnului să îl avem în mijlocul nostru pe fratele Dragan Ivanov, din Serbia.

Dr. Dragan Ivanov este specialist în medicină internă. A absolvit studiile postuniversitare la Facultatea de Medicină și a scris o teză despre efectul vegetarianismului asupra lipidelor, aterosclerozei și bolilor moderne. A lucrat ca profesor cu normă întreagă la colegiu și lucrează ca medic privat în clinica sa de medicină internă. Tratează pacienții cu medicamente naturale, nutriție, schimbări de stil de viață și, când este necesar, medicină convențională. A susținut numeroase conferințe în săli publice pentru cetățeni și a participat la numeroase emisiuni TV despre sănătate.

Ne va vorbi în cadrul serviciului de închinare din Sabat, de la ora 11:00. De asemenea, va fi prezent alături de noi pe întreaga durată a congresului, participând și la alte activități.

dr. Emil Barbu

Vorbitorul temei de vineri seara va fi dr. Emil Barbu, medic primar chirurg, care activează în cadrul Spitalului Municipal Câmpina, Clinica Sanconfind și Centrul de sănătate și medicină preventivă Eden din Breaza.

,,În cadrul întâlnirii noastre, îmi doresc ca prin experiențele din medicina preventivă, practica diagnostică, intraoperatorie și nu numai, să atrag atenția spre Domnul Isus, singurul Care poate să ofere inspirație și vindecare. El este singurul Care ne ghidează pas cu pas, atât în luarea deciziilor cât și în practica terapeutică. Fără El nu putem fi cu adevărat medici compleți."

farmacist Andrei Șuteu

,,100% alopat sau 100% naturist? Un succes garantat? Probabil te-ai confruntat de multe ori cu cele două tendințe iar ca și cadru medical creștin te gândești care ar fi abordarea echilibrată în această dispută medicală.

Sunt Andrei Șuteu, farmacist rezident - farmacie clinică și te aștept la un workshop pe această temă în care să dezbatem provocarea pe care o întâlnim, privind-o din ambele unghiuri, atât în lumina dovezilor științifice și a experienței profesionale cât și în lumina principiilor terapeutice lăsate de Marele Medic. În cumpănă și totuși în echilibru. Vizualizează scena și haide să o transpunem în discuție!"

med. stomatolog Adelina Cojocaru și antreprenor Dani Cojocaru

,,«Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: ,Întăreşte-te şi îmbărbătează-te? Nu te înspăimînta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face.» Ce poti realiza având credință? Și dacă mai adaugi viziune, determinare și disciplină? Și dacă pentru o vreme ca aceasta Dumnezeu te-a ajutat? Ce poți construi la 24 ani?"

Adelina și Dani Cojocaru vor face dezvăluiri din trecut și prezent, din interiorul clinicii dentare «Victoria Center» din Normandia, Franța.

dr. Gabriela Răileanu

Ești medic rezident? La această întâlnire te așteaptă o sesiune dedicată rezidenților cu dr. Gabriela Răileanu, specialist în cardiologie și electrofiziologie. Iată câteva din întrebările la care va încerca să îți ofere răspunsuri:

,,Tocmai ai început rezidențiatul și nu ești convins că ai ales ceea ce era potrivit pentru tine? Crezi că ai avea nevoie de o confirmare că ceea ce faci o să faci cu plăcere toată viața? Te gândești dacă e bine să continui sau mai degrabă să schimbi direcția, dar nu știi când ar fi momentul potrivit? Poate ești dezamăgit de diferența între așteptările pe care le-ai avut de la rezidențiat și realizările tale de până acum. Sau poate ești foarte mulțumit cu toate alegerile tale dar îți dorești să știi mai multe despre ceea ce te-ar putea aștepta după terminarea rezidențiatului, ca să fii pregătit. Sau poate ești deja spre finalul rezidențiatului și nu știi încotro să apuci după ce termini? Munca la stat, la privat sau în afara țării? Sunt alegeri dificile câteodată. Ai întrebări pe care ai vrea să le discuți cu cineva care a trecut pe-acolo? Te invit să împărtășim câteva gânduri pe acest subiect și nu numai."

dr. Lavinia Bizău

În cadrul congresului, va fi o sesiune dedicată studenților, unde dr. Lavinia Bizău, medic specialist în medicină internă și actual medic rezident în specialitatea gastroenterologie, va oferi o prezentare concisă, destinată studenților, având scopul de a-i ghida într-o mai bună orientare în domeniul medical.

,,Ești student la medicină și ai muncit mult ca să ajungi aici. Te întrebi sau ești întrebat: «Ce specialitate ți-ai dori să practici?» Te invit la o prezentare succintă a specialităților medicale, cu avantajele și dezvantajele lor și cum poți să valorifici informațiile și darurile primite de la Dumnezeu, dar și dorințele personale, pentru a fi la locul potrivit."

asistent medical Ramona Mocanu

Ești asistent medical? La acest congres te așteaptă un workshop interactiv special susținut de Ramona Mocanu, asistent medical generalist principal și asistent medical de laborator principal.

,,Suferința modifică total omul, care, pe lângă asistența medicală de specialitate, are nevoie de înțelegere, respect, încurajare, susținere, explicații, empatie și căldură umană. Pe lângă a fi un bun profesionist, asistentul medical trebuie să aibă calități morale remarcabile, care pot fi traduse prin «a fi creștin». Ca să poți face față provocărilor acestei «chemări» de a fi asistent medical, te invit să vorbim despre decalogul personalului medical, cu aplicații practice la situații întâlnite de fiecare."

Pentru cazare, avem disponibile în funcție de preferințe și posibilități, în ordinea înscrierilor, următoarele variante:
 • 36 de paturi repartizate în două camere (femei, respectiv bărbați), cu băi comune, la biserica AZSMR-Bucov;
 • cazare la frații din comunitatea Bucov și din împrejurimi: Ploiești, Pleașa, Plopu, Pietroșani
 • Sanatoriul Eden-Breaza
 • pensiuni/moteluri/hoteluri din zonă, în ordinea distanței față de biserică:
Pe cei care solicită cazare îi vom contacta după închiderea înscrierilor (de pe 15 Februarie 2024), până pe 20 Februarie 2024.

Mesele de Sâmbătă de la prânz și de Sâmbătă seară vor fi mese comune la biserică, pentru toți participanții, în timp ce restul meselor vor fi servite unde este fiecare cazat. 

Înscriere

Pentru a-ți confirma participarea la acest congres și a facilita organizarea și buna desfășurare a evenimentului, te rugăm să te înscrii prin următorul formular, alături de toți membrii familiei tale care te vor însoți, până în 15 Februarie 2024!

Susține

Dacă dorești să susții financiar acest eveniment o poți face pe parcursul evenimentului sau printr-o donație în contul bancar RO90BRDE080SV19007220800 -
Asociația Religioasă a AZSMR, cu mențiunea
,,Congres medical".

Te așteptăm cu drag, la această întâlnire, unde, prin harul lui Dumnezeu, să putem experimenta încurajare reciprocă, motivații înălțătoare și unitate. Pentru cei care nu pot ajunge fizic, temele principale vor fi transmise LIVE pe canalul de YouTube AZSMR-Bucov! Să ne întâlnim cu bine fie fizic, fie online!

Poți căuta ,,AZSMR-Bucov” în orice aplicație GPS, și ne vei găsi! Nu uita să te înscrii!

© All rights reserved AZSMR-Bucov 2024