Rămas bun, Pământ! – Conferință
Vă invităm să urmăriți această serie de prezentări referitoare la evenimentele actuale și impactul acestora asupra individului și societății, alături de pastorul Liviu Tudoroiu.
Odihna lui Dumnezeu – Florin Postolache
Cum ar trebui să ne odihnim după Cuvântul Domnului? Matei 11:28 „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă!”
Împărăția dragostei – Viorel Borza
Ce este dragostea? De ce împărăția lui Dumnezeu este una a iubirii? Cum putem ajunge să ne iubim chiar și dușmanii? Ne dorim așa o inimă?
Primejdii străvechi și moderne – Radu Ioniță
Etalonul nostru sunt cei din jur? Oare avem vreo șansă la salvare dacă procedăm astfel? Care sunt primejdiile și ce soluție avem?
Dezleagă lanțurile răutății – Marian Manolache
Ce este răutatea? Cum se manifestă aceasta? Ce soluții există pentru a scăpa din ”lanțurile răutății”? Cine poate dezlega aceste lanțuri?
Pot totul în Hristos, care mă întărește – Andra Ioniță
Filipeni 4:13 „Pot totul în Hristos, care mă întărește.” Ne putem bizui pe propriile noastre puteri? Ce putem face singuri?
Cum te ridici? – Radu Ioniță
Femeia gârbovă din Luca 13 era „stăpânită de un duh de neputință”. Isus „Şi-a întins mâinile peste ea: îndată s-a îndreptat şi slăvea pe Dumnezeu.”
Cum să binecuvântezi pe Domnul în orice vreme? – Marian Manolache
În mod normal, îi mulțumim lui Dumnezeu în timp ce ne merge bine, dar cum putem să Îi mulțumim și când ne merge rău?
Of, inima asta răzvrătită! – Radu Ioniță
De multe ori, asemenea lui Pavel, încercăm să facem binele, dar realizăm că ajungem să facem răul. Care este soluția? Cum se schimbă inima?
Pe timpul lui Isus vs în vremurile noastre – Cătălin Barnea
Ce se întâmpla cu oamenii din timpul lui Isus care greșeau? Mergeau la El și cereau iertare. În vremurile noastre, noi cum procedăm?
Valoarea neputinței – Radu Ioniță
Cât prețuiește neputința? Psalmi 61:2 „Du-mă pe stânca pe care n-o pot ajunge!” E bună neputința când vrei să faci binele? Dar răul?
Mai este nevoie de biserică în timpurile de azi? – Marian Manolache
Este nevoie de biserică în timpurile de azi? Care este rolul legăturii dintre noi și biserică? „Să nu părăsim Casa Dumnezeului nostru!”
Matematica lui Dumnezeu – Florin Dinu
Galileo Galilei: „Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris Universul”. „În lucrările lui Dumnezeu din întregul Univers e ordine […]”
Ce înseamnă foamea? – Radu Ioniță
Este bine sau este rău să îți fie foame? Cum se numește boala când nu îți este foame pentru Dumnezeu? Care este remediul?
Ispitirea lui Isus – Marian Manolache
Cum se manifestă marea luptă dintre Hristos și Satan? La fel și noi, ne aflăm în fața unui conflict deschis. De partea cui alegem să stăm?
Alergarea câștigătoare – Radu Ioniță
O dată mântuit, pentru totdeauna mântuit? Cum alergăm ca să câștigăm premiul ceresc? Cum ne eliberăm de povara bagajelor efemere?
Rugăciunea – Raisa Dobrescu
Ce ne rugăm lui Dumnezeu? De ce? Când? Care sunt modurile de a face o rugăciune? „Niciodată nu putem spune că ne-am rugat prea mult.”
Pandora sau cerul? – Radu Ioniță
Ne luăm timp să medităm la adevăratul preț al planului de mântuire? Îi mulțumim bunului Tată ceresc pentru un asemenea cadou?
Veșnicia – Eugen Dobrescu
Într-un experiment ne este explicat timpul vieții noastre și veșnicia. Să fim atenți! Cel mai important lucru: să nu pierdem veșnicia!
Confirmările credinței – Radu Ioniță
Prin ce filtru trebuie să trecem credința? Inimă sau rațiune? Cum devine omul prin credință? Există imposibilități pentru un creștin?
De ce trăim? – Valerian Răileanu
De ce trăim? Pentru cine? Are viața vreun rost? Cât suntem de diferiți ca persoane? Ce ținte ne punem? Acceptăm ca Dumnezeu să ne conducă?
Cum moare o hotărâre bună – Radu Ioniță
Cum moare o hotărâre bună? De multe ori luăm decizii corecte, dar din diferite motive nu le ducem până la capăt. Care este pericolul?
Micile detalii – Marian Manolache
Ce diferență poate face un detaliu minuscul? În ce constă pregătirea noastră pentru reîntâlnirea cu Domnul Isus? Suntem noi gata?
Pune deoparte în fiecare zi inima ta pentru Domnul – Radu Ioniță
Știm cât de mare e dragostea lui Dumnezeu față de noi? Suntem dispuși să ne curățim și să ne dăruim inima lui Isus?
Despre rugăciune – Marian Manolache
Vrem să primim răspuns la rugaciuni? Ce este rugaciunea? O convorbire cu Dumnezeu. Atunci, cum să ne rugăm? Avem în Matei 6:6 un exemplu.
Cereți și vi se va da – Marian Manolache
Ce înseamnă să te încrezi în Dumnezeu? Ce au cerut predecesorii noștri Domnului în Biblie? Noi ce Îi cerem Tatălui Ceresc?
Rețeta sigură a eșecului – Radu Ioniță
Am avut vreodată un eșec? Cum putem să evităm nereușitele? Ascultându-L! „Creștinul trăiește în virtutea faptului că este unit cu Hristos”.
Dacă ai fi luat aminte… – Radu Ioniță
Isaia 48:18 „O, de ai fi luat aminte la poruncile Mele […]” Ce se întâmplă dacă ascultăm de El? Să Îl căutăm câtă vreme Îl mai putem găsi!
Învățând din experiențele altora – Marian Manolache
Cum putem să folosim experiențele expuse în Biblie ale altor oameni? Putem să facem o analiză a vieților noastre pornind de la faptele lor?
Sfidând imposibilul – Radu Ioniță
Luca 18:27 Isus a răspuns: „Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu.” Să ne încredem în Dumnezeu în toate lucrurile!
Credința – Marian Manolache
Credința, nădejdea și dragostea sunt trei stâlpi despre care citim în 1 Corinteni 13:13. Care este cel mai mare? Ce reprezintă credința?
Pornește înainte – Radu Ioniță
Iacov 4:7 „Supuneți-vă, dar, lui Dumnezeu.” Înțelegem chemarea pe care Isus ne-o adresează? Exodul 14:14 „Domnul Se va lupta pentru voi.”
Redeșteptare și reformă – Nicu Mitrică
Oare avem nevoie de o trezire spirituală? Ce etape cuprind redeșteptarea și reforma autentice? Mai avem timp de amânare?
Valul ucigaș – Radu Ioniță
„O, de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un râu şi fericirea ta, ca valurile mării!” (Isaia 48:18)
De unde venim și unde ne ducem? – Nelu Cojocea
Omenii s-au întrebat mereu care este scopul vieții. Vă invităm să urmăriți ultimul mesaj public al fratelui Nelu Cojocea: „De unde venim și unde ne ducem?”.
Isus, Modelul desăvârșit – Fivi Picu
Psalmul 40:8 „Vreau să fac voia Ta, Dumnezeule! Și Legea Ta este în fundul inimii mele.” Care sunt principiile care se desprind din verset?
Smerenia, podoaba creștinului – Florin Dinu
„Trăim cu toții sub același cer, dar nu avem același orizont.” (Konrad Adenauer) Care este punctul de întâlnire dintre Dumnezeu și om?
Căile lui Dumnezeu – Marian Manolache
Cu ce scop au venit niște vizitatori în casa lui Petru? Cu ce scop mergem noi azi la biserică? Care este menirea noastră finală?
Însemnătatea parabolei samariteanului milos – David Zic
Care este scopul parabolei samariteanului milos? De ce predica Isus prin parabole? Unde ne găsim noi în această pildă?
Psalmul 90 – Marian Manolache
Care a fost planul lui Dumnezeu cu privire la oameni? Cum putem beneficia de Harul Lui? Cum sunt pentru El zilele și anii?
Umblând pe apă – Radu Ioniță
Ioan 14:12 „Cine crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu”. Și în noaptea umblării lui Isus pe ape ucenicii I-au văzut slava.
Providența lui Dumnezeu – Radu Ioniță
Dumnezeu spune fiecăruia: „Nu te teme, Eu sunt cu Tine”. El oferă fiecăruia, în mod individual, dragostea Lui, ajutorul Lui, călăuzirea Lui.
Cercetați Scriptura – Sandu Onaci
Ce însemnătate are Sabatul? Să ne îndreptăm mai mult gândul spre Dumnezeu în această zi, să învățăm din Cuvântul Său. Să cercetăm Scriptura!
De ce inteligența nu este suficientă? – Radu Ioniță
Care este diferența dintre inteligență și înțelepciune? De ce inteligența nu este suficientă? Unde se găsește adevărata fericire?
Liantul care ne leagă – Marian Manolache
Ce ne leagă pe noi ca și creștini? Isus Hristos. „Cu cât te apropii mai mult de El, cu atât mai mult îți dorești să fii salvat.”
Venirea Mântuitorului – Marian Manolache
Care a fost scopul pentru care Isus nu a venit mai repede? „Iată, eu vin curând”. Marcu 16:16 „Cine va crede și se va boteza, va fi mântuit”!
Harul și stresul – Marius Stavăr
Care este diferența majoră dintre har și stres? Ar trebui să fie creștinul stresat? Unde găsim odihna mult râvnită în toate timpurile?
Diferența dintre religie și credință – Oana Bursuc
De multe ori auzim că trebuie să fim credincioși, dar ce înseamnă acest lucru? Cum se manifestă credința? „Cercetați fiecare lucru!”
Bucuria creștină – Florin Dinu
Filipeni 4:4-7 „Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul!…” Unde poți să manifești această bucurie? În familie? Între prieteni? În biserică?
Domnul meu zăbovește să vină! – David Zic
Matei 24:50″Stăpânul va veni într-o zi în care el nu se aşteaptă şi la o oră pe care nu o ştie”. Cine este Omul care face aceste declarații?
E mai important ce facem sau de ce facem? – Radu Ioniță
Ce scopuri se ascund în spatele faptelor noastre? E mai important CE facem sau DE CE facem? Îl urmăm pe Isus. De ce? Să aflăm răspunsuri.
Ploaia – Marian Manolache
Zaharia 10:1 „Cereţi de la Domnul ploaie”. Spiritual, ploaia este un dar al Duhului Sfânt. Cât de mare nevoie este de această ploaie?
Se poate împăca dreptatea cu iubirea, legea cu harul? – Roxana Tudorel
„Ce știm despre iertarea, dragostea lui Dumnezeu? Suntem deschiși să le primim?” Dacă raspunsul este da, să ascultăm următoul mesaj.
Sănătatea în timpuri moderne – Jacob Ispas
Ce facem cu toată informația la care avem acces? Cine este interesat de subiectul sănătății? E.G.W: „Sănătatea este legată de fericire”.
Oare eu am putrezit? – Radu Ioniță
Ce înseamnă putred? La ce se referea David când spunea că i se putrezesc oasele?Să ascultăm răspunsurile oferite în predică pe baza Bibliei.
Dezrădăcinarea – Radu Ioniță
La ce ne gândim când spunem „dezrădăcinare”? Cum funcționează aceasta? Cine poate să o facă? Să găsim răspunsurile, ascultând predica.
O familie specială – Florin Dinu
„Voi nu mai sunteţi nici străini, nici oaspeţi ai casei, ci sunteţi împreună-cetăţeni cu sfinţii, oameni din casa lui Dumnezeu.” (Ef. 2:19)
Mântuirea – Mihăiță Lung
Ne-am imaginat vreodată, privind cerul, că e acolo un loc pregătit și pentru noi? Mântuirea e posibilă doar printr-o colaborare cu El.
De ce se adună oamenii împreună? – Mihăiță Lung
De ce se adună oamenii? De ce ne întâlnim între noi? De ce mergem la biserică? Să urmărim prezentarea fratelui Mihăiță Lung.
Pentru că iubește neamul nostru – Radu Ioniță
La ce medităm zilnic? Cât merită Isus din timpul nostru de meditație? „Pentru că iubește neamul nostru” spuneau în vechime. Noi ce spunem?
Iertarea lui Dumnezeu – Gigi Bănică
El este „…plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie… iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul…”
Și lumea este plină de oameni buni… – Marian Manolache
„«Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi», dintre care cel dintâi sunt eu.” (1 Timotei 1:15) Acceptăm jertfa Sa?
Simțământul prezenței lui Dumnezeu – Florin Dinu
Matei 28:20 ‘Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Ai simțământul prezenței lui Dumnezeu? Cum te comporți?
Răbdarea – Nicu Mitrică
Putem să învățăm răbdarea, o calitate rară, de la Iov. El să ne ajute să dezvoltăm această roadă a Duhului Sfânt, răbdarea. (Galateni 5:22)
Reflectând slava lui Dumnezeu – Radu Ioniță
Continuu trebuie să privim la Isus, autorul credinței noastre; deoarece contemplându-L noi vom fi schimbați în asemenea chip cu al Său.
Pe deplin consacrat – Florin Dinu
„Cui vreți să slujiți? Lui Dumnezeu sau lui Satan?” Dumnezeu ne-a creat chiar și pe noi: de ce să nu alegem să ne predăm viața Lui?
Ce este credința? Marian Manolache
„Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.” (Evrei 11:1)
Puterea rugăciunii și a credinței – Marian Manolache
Rugăciunea, arma creștinului în necaz. Dacă ai trecut prin situații când rugăciunea te-a sprijinit, lasă un Amin! în comentarii ca încurajare pentru alții.
De ce îngăduie Dumnezeu? – Ionel Aria
Nu știm ce ne aduce clipa, dar știm că ne putem baza pe promisiunea că nu vom fi singuri. Vă încurajăm ca ori de câte ori vă temeți să vă încredeți în El.
Starea de fericire în Domnul – Roxana Tudorel
Întreaga lume aleargă după fericire, totuși puțini o găsesc. Căutăm în locuri greșite sau prin moduri incorecte? Acest videoclip îți va fi de folos.
Ce faci tu aici? – Radu Ioniță
Prin întrebarea „ce faci tu aici?” Dumnezeu cere un răspuns. Pentru cine, pentru El sau pentru om? Haideți să aflăm acest lucru din meditația următoare.
Comunicarea cu cerul – Radu Ioniță
Care este modalitatea și frecvența cu care ții legătura cu cei dragi? Cu cel care este Sursa și Garanția Vieții Veșnice cât ai vorbit astăzi?
Lecții la ultima cină: trecut, prezent și viitor – Marian Manolache
„Triumful final al lui Hristos asupra lui Satan nu putea fi realizat decât prin moartea Salvatorului, omul primind ajutor în lupta cu cel rău.”
Respectul pentru Dumnezeu – Marian Manolache
Primim educație fie că vrem sau nu, prin tot ceea ce ne înconjoară, iar testarea se face din materiile învățate în mod mai mult sau mai puțin conștient.
Cum îți place? – Radu Ioniță
Cum îți place? Este o întrebare des întâlnită în orice domeniu al vieții. Se aplică această întrebare și creștinului? Cum facem diferența între „plăceri”?
Sfaturi pentru biserică – Florin Dinu
Știai că și tu poți fi misionar? După cum în sămânța grâului a fost pusă dorința de a dărui, așa și în tine a fost pusă cea de misiune. Acultă-i glasul!
Mărturisirea – Marian Manolache
Ce însemnătate au cuvintele: păcat, mărturisire, dragoste, iertare? Te-ai gândit vreodată că înțelegi anumite cuvinte mai bine prin experiența proprie?
Calea ta cum este? Dar a mea? – Radu Ioniță
Calea ta cum este? Drumul vieții tale merge în sus? Ești în siguranță sau… pe marginea prăpastiei? Ce înseamnă un caracter pe placul Său?
În amintirea Mea – Marian Manolache
Cum sărbătorim Paștele după jertfa lui Isus? Ce trebuie să știm despre Sfâta Cină (Taina Împărtășaniei)? Va continua această sărbătoare și în cer?
Trezirea spirituală – Marian Manolache
Ce înseamnă să fim străjeri sau… fecioare înțelepte? Oare am adormit sau Duhul Domnului încă ne călăuzește? Ce presupune „trezirea spirituală”?
Prorocia zăbovește? Nu aștepta! – Enoh Cazacu
„Prorocia zăbovește?” – dacă planul Lui Dumnezeu se desfășoară în mod desăvârși de-a lungul istoriei, îndemnul pentru tine este „Nu aștepta! Pregătește-te!”
Deschide cerul! Nu neglija! – Enoh Cazacu
În timpuri de încercare realizăm ce am fi putut să facem, dar poate am neglijat. Chiar dacă istoria se tot repetă, noi încă putem să ne pregătim astăzi!
De ce este important să citim? La ce ne ajută cititul? – Sorin Suceava
De ce este important să citim? La ce ne ajută cititul? Vă invităm să urmăriți câteva dintre motivele pentru care merită să citim!
Înnoirea minții – Florin Postolache
“…ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” (Romani 12:2)
Tânărul bogat – Florin Dinu
Ce putem învăța din istoria tânărului bogat? Este păcat să fim bogați? Ce dorește Dumnezeu de la noi? De ce banii pot deveni o „ancoră”?
De ce vrem să… murim? – Cosmin Rusnac
„De ce vrem să… murim?” Sunt multe întrebări mai dulci care au sensul acesta. Totuși, cu noi cum rămâne? Suntem „ok” sau dorim să fim înnoiți de Dumnezeu?
Gândurile omului – Radu Ioniță
„Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile! Vezi dacă sunt pe o cale rea şi du-mă pe calea veşniciei!” (Ps. 139)
Socotind vinovatul… nevinovat? – Marian Ioniță
„Poate Domnul să socotească nevinovat pe cel vinovat?” Pornind de la această întrebare, ce putem noi să învățăm despre Judecata lui Dumnezeu?
Sclipiri fugare despre iubirea lui Dumnezeu – Florin Dinu
(1 In. 4:19) „Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi” – „Cum M-a iubit pe Mine Tatăl, aşa v-am iubit şi Eu pe voi. Rămâneţi în dragostea Mea.” (In. 15:9)
Motivația pentru o viață de credință – Valerică Răileanu
Care ar trebui să fie motivația noastră principală dacă ne dorim o viață de credință, o viață în care alegem să Îl urmăm pe Isus?
Ce este biserica? – Radu Ioniță
Ce este biserica? Care sunt pericolele de care trebuie să ne ferim dacă vrem să fim (nu doar să ne numim) adevărați creștini?
Ce fel de mlădițe suntem? – Marian Manolache
„Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele…” (Ioan 15:5) Dacă esența mântuirii se reduce și la roadele pe care le aducem, oare ce fel de mlădițe suntem?
Pietrarii lui Dumnezeu – Radu Ioniță
„…toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.” (Romani 8:28)
Creșterea – Florin Dinu
„Te voi face să crești…” (Gen 48:4) Ce presupune creșterea? E suficient să creștem fizic? Ar trebui și pe plan intelectual? Dar pe plan spiritual?
Dobândind o minte echilibrată – Radu Ioniță
Suntem bombardați cu știri ce ne oripilează, iar hrana pe care o consumăm este degradată… Totuși, cum ne păstrăm mintea limpede și gândirea clară?
Te lași în mâna Sa? – Radu Ioniță
Ca să fim gata pentru revenirea Sa, trebuie să fim părtași de fire dumnezeiască. Cum putem să fim și noi schimbați? Tu te lași în mâna Domnului?
Cine a primit lumina despre Ziua Domnului? – Marian Ioniță
Care este planul Lui Dumnezeu pentru noi? Cât timp mai avem ca să îl aducem la îndeplinire? Oare abuzăm noi de harul și cunoștințele pe care le avem?
Cel ce Se lasă găsit – Radu Ioniță
Niște greci, niște magi, doi ucenici… L-au căutat și L-au găsit. Întreaga lor viață a fost marcată de întâlnirea cu El. Am vrea să vedem pe Isus! Dar tu?
Filozofia iertării – Liviu Tudoroiu
Dacă vrei să fii fericit doar pentru o secundă, răzbună-te. Dacă vrei să fii fericit pentru întreaga viață, iartă! Tu ce vei face?
Disprețuirea rușinii – Radu Ioniță
Rușinea! Virtute, sau slăbiciune? Încoronare a nobleței, în stare nu doar să înțeleagă greșelile în adevărata lor dimensiune, ci și consecințele și implicațiile acestora în inimile și viețile semenilor; sau manifestare tristă, paralizantă, a slăbiciunii, a nesiguranței amestecată cu lașitate? … Read More
Arta războiului – Radu Ioniță
Ce înseamnă „arta războiului”? Care sunt implicațiile marelui conflict la care suntem parte? Care sunt strategiile inamice, si cum le putem face față? Care sunt armele neprihănirii? Cum biruim?
Pune-ți casa în rânduială – Nicu Mitrică
Isaia 38:1 „…Aşa vorbeşte Domnul: ‘Pune-ţi casa în rânduială…’ „ Suntem noi gata de revenirea Domnului? Oare deținem noi controlul asupra propriei vieți?
Salvatorii (și gustul vieții lor) – Radu Ioniță
Numai cu cine poate Dumnezeu să lucreze pentru salvarea celor ce se pierd sub ochii noștri? În orice muncă importantă și cu factori majori de risc sunt selectați doar cei mai pregătiți, mai experimentați, mai talentați oameni. Dar în lucrarea … Read More
Familia și orașul – Nicu Mitrică
Planul lui Dumnezeu a fost ca omul să locuiască în mijlocul naturii, înconjurat de elementele încântătoare ale acesteia, pe care El le-a creat cu dragoste pentru fericirea lui. Pacea, liniștea și bunătatea pe care natura ni le transmite, nu pot … Read More
Oamenii de succes din spatele oamenilor de succes – Florin Dinu
1 Samuel 16:7 „…omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul se uită la inimă.” De multe ori vedem doar ceea ce izbește ochii, uitând contextul care a format oamenii de succes din toate timpurile. Ce determină un … Read More
Drahma pierdută – Florin Dinu
Luca 15: 8-10 „Sau care femeie, dacă are zece lei* de argint și pierde unul din ei, nu aprinde o lumină, nu mătură casa și nu caută cu băgare de seamă până când îl găsește? După ce l-a găsit, cheamă … Read More
Altoit… sau pierdut! Ce alegi? – Radu Ioniță
Sunt milioane de creștini cu numele, care vor avea teribila surpriză de a nu fi găsiți „în Hristos”, la venirea Sa. Cum ne putem forma o legătură vitală cu Isus și care sunt câștigurile spirituale din aceasta?
Parfumul cerului – Radu Ioniță
2 Corinteni 2:15-16 „În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării: pentru aceştia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru … Read More
Vine furtuna! – Radu Ioniță
În aceste zile, aproximativ 6 milione de oameni fug din calea furtunii. Ce înseamnă să înțelegi și să crezi apropierea unei furtuni devastatoare? Ce faci ca să te pregătești? Ce ne învață aceste lucruri privind viața noastră spirituală? Psalmi … Read More
Eliberarea din păcat – Marian Manolache
”Știm că suntem din Dumnezeu și că toată lumea zace în cel rău.” (1 Ioan 5:19) În multe dintre bisericile creştine ale secolului XXI, se vorbeşte despre dragostea nespus de mare pe care o are Dumnezeu pentru noi, lucru demonstrat … Read More
Baricadele sufletului – Radu Ioniță
“Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea.” (Filipeni 2:13) Minunată și slăvită putere a dragostei părintești! Dumnezeu, după plăcerea Lui, oferă cu îmbelșugare oricărui plăpând copil credincios al Său … Read More