Acest eveniment s-a încheiat de:

Colecția „Apropierea furtunii”, recunoaște situația actuală cu care ne confruntăm, aducând cuvinte de credință care să ne întărească pentru zilele dificile care vor veni.

„Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veșnică, după ce veți suferi puțină vreme, [să] vă desăvârșească, [să] vă întărească, [să] vă dea putere și [să] vă facă neclintiți. Ale Lui să fie slava și puterea în vecii vecilor! Amin.” 

1 Petru 5: 10, 11

Cuprins

Introducere & Editorial

1. Stând fermi – cunoscându-L pe Dumnezeu – Compilații din scrierile E. G. White

Furtuna perfectă – Liviu Tudoroiu  Evenimentul „Plutind prin furtună”

Iubire fără egal – Daniel Tănase – Evenimentul „Plutind prin furtună”

2. Vremea sfârșitului – David Zic & Program special, de laudă

Plutind prin furtună – Marin Barbu – Conferința spirituală „Plutind prin furtună”

3. Un timp de luptă – Benjamin Thiel & Program special, de laudă

4. Adevărul în timp de criză – Radu Ioniță

5. O lume decadentă – Manuel Henda

6. Credință în loc de frică – Peter D. Lausevic

7. Pregătiți calea – Davi Paes Silva

Furtuna care se apropie – Barbara Montrose

LIVE

Rulează videoul
În cazul în care nu merge transmisia LIVE pe această pagină, vă rugăm să verificați aici. Pentru a fi la curent cu transmisiunile noastre și cu publicarea videoclipurilor, vă rugăm să vă abonați dând click pe butoanele alăturate (Facebook, YouTube).
În cazul în care nu merge transmisia LIVE pe această pagină, vă rugăm să verificați aici. Pentru a fi la curent cu transmisiunile noastre și cu publicarea videoclipurilor, vă rugăm să vă abonați dând click pe butoanele alăturate (Facebook, YouTube).

Rugăciune în furtună

Cu un nivel de intensitate poate neprevăzut în istorie, această planetă este ca un uriaș butoi de pulbere gata să explodeze. Cei care caută cu adevărat și se supun Dumnezeului cerului pentru pace interioară, speranță și îndrumare sunt puțini la număr.

„Trăim într-o perioadă interesantă și importantă a istoriei pământului. Avem nevoie de mai multă credință decât am
avut până acum și avem nevoie de o dependență mai mare de Dumnezeu. Satan lucrează cu toată puterea pentru a câștiga biruința asupra noastră, deoarece știe că mai are doar puțină vreme. Pavel s-a temut și a tremurat lucrând pentru propria mântuire. Oare nu ar trebui să ne temem ca nu cumva vreo făgăduință să nu se împlinească pentru noi și ca nu cumva vreunul dintre noi să dea greș în atingerea țintei și să ne dovedim nevrednici de viața veșnică? Ar trebui să veghem în vederea rugăciunii, să luptăm din răsputeri să intrăm pe poarta cea strâmtă.” Credința și faptele, p. 49 engl. (cap. 5, Credința și faptele). 

Ce privilegiu este acesta de a participa la Săptămâna anuală de rugăciune! Acum, mai mult ca niciodată, trebuie să prețuim fiecare oportunitate posibilă să ne strângem împreună în laude stăruitoare și cereri către singura noastră Sursă de putere, Domnul Isus Hristos, care încă mijlocește cu milă în favoarea noastră în curțile cerești. 

Seria de lecturi din acest an, bazată pe tema Apropierea furtunii, recunoaște situația actuală cu care ne confruntăm, aducând cuvinte de credință care să ne întărească pentru zilele dificile care vor veni. 

Așadar, să luăm în considerare cu rugăciune fiecare lectură pentru această Săptămână de rugăciune, împărtășindule și altora care ar putea fi izolați sau imobilizați acasă și să ne amintim să ne rugăm.

Fie ca Duhul Sfânt să vorbească inimilor noastre și să ne dea putere în conformitate cu nevoile noastre ca persoane individuale și ca popor. Fie ca „Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veșnică, după ce veți suferi puțină vreme, [să] vă desăvârească, [să] vă întărească, [să] vă dea putere și [să] vă facă neclintiți. Ale Lui să fie slava și puterea în în vecii vecilor! Amin.” (1 Petru 5:10, 11).

Editorial - Când furtuna e pe cale să înceapă...

Indiferent de locul în care ai putea locui pe această planetă, sunt șanse ca la un moment dat să te confrunți cu o furtună, cel puțin o dată în viață. De obicei, norii se formează și se îmbină atât de strâns, până când întregul cer se întunecă și, în cele din urmă, furtuna izbucnește – uneori cu o furie extraordinară.

În aceste ultime zile ale istoriei Pământului, viața este comparată cu derularea unei furtuni. Starea spirituală a psihicului uman devine din ce în ce mai întunecată, pe măsură ce diverse forme de rău încercuiesc inimi și minți din toate direcțiile.

Dar nu trebuie să ne simțim abandonați în întuneric! Dumnezeul cerurilor ne-a dăruit în Cuvântul Său informații complete, astfel încât să nu fim surprinși de ceea ce se întâmplă și de ceea ce urmează să vină. În harul Său îmbelșugat, Dumnezeu ne-a oferit cuvinte prețioase de speranță.

„Îngerii opresc acum vânturile războiului, pentru ca acestea să nu bată până ce lumea nu va fi avertizată cu privire la sfârșitul ei care se apropie; însă o furtună își strânge forțele, gata să se reverse asupra pământului; iar când Dumnezeu va porunci îngerilor Săi să lase vânturile să bată, va fi o asemenea scenă de război cum nicio pană nu o poate descrie.

Biblia și numai Biblia oferă o viziune corectă asupra acestor lucruri. Aici sunt descoperite marile scene finale din istoria lumii noastre, evenimente a căror umbră poate fi simțită deja și al căror sunet de apropiere face ca pământul să tremure și inimile oamenilor să cedeze de groază.

„Iată, Domnul deșartă țara și o pustiește, îi răstoarnă fața și risipește locuitorii;… ei au încălcat legile, au schimbat rânduiala și au rupt legământul cel veșnic! De aceea blestemul a devorat țara și cei care locuiesc în ea sunt pustiiți…. Desfătarea timpanelor încetează, bucuria harfei încetează.” (Isaia 24: 1-8 engl. KJV.)

„Cum mă doare înlăuntrul inimii mele!… Nu pot tăcea, pentru că tu ai auzit, o suflete al meu, sunetul trâmbiței și alarma de război. Se vestește dărâmare peste dărâmare, căci toată țara este pustiită.

M-am uitat la pământ, și iată că este pustiu și gol, mă uit la ceruri, și lumina lor a pierit. M-am uitat la munți, și iată că sunt zguduiți; și toate dealurile s-au mișcat ușor! M-am uitat, și iată că nu era nici un om și toate păsările cerurilor au fugit! M-am uitat, și iată, locul rodnic era un pustiu și toate cetățile erau nimicite.” (Ieremia 4:19.20.23-26 engl. KJV.)

„Vai! căci ziua aceea este mare, niciuna nu este ca ea! Este chiar timpul de necaz al lui Iacov, dar Iacov va fi izbăvit din ea.” (Ieremia 30:7 engl. KJV)

„Du-te, poporul meu, intră în odaia ta și încuie ușa după tine; ascunde-te câteva clipe până va trece mânia!” (Isaia 26:20). ” 1

Protecția lui Dumnezeu și a îngerilor Lui, precum și asigurarea prezenței Lui statornice sunt promise celor ce se predau cu totul lui Hristos. Când vedem cum furtuna se apropie cu o intensitate atât de năprasnică, să avem încredere în Mâna minunată care este mai presus de toate – Mâna care ține universul pe loc și a fost pironită pe cruce pentru fiecare dintre noi.

Referințe:

1. „Educația”, E. G. White, pp. 179-181 engl. (cap.19, „Istoria și profeția”).

1. Stând fermi – cunoscându-L pe Dumnezeu – Compilații din scrierile E. G. White

Rulează videoul

Furtuna perfectă – Liviu Tudoroiu – Evenimentul „Plutind prin furtună”

Rulează videoul

Iubire fără egal – Daniel Tănase – Evenimentul „Plutind prin furtună”

Rulează videoul

2. Vremea sfârșitului – David Zic

Rulează videoul

Plutind prin furtună – Marin Barbu – Conferința spirituală „Plutind prin furtună”

Rulează videoul

3. Un timp de luptă – Benjamin Thiel

Rulează videoul

4. Adevărul în timp de criză – Radu Ioniță

Rulează videoul

5. O lume decadentă – Manuel Henda

Rulează videoul

6. Credință în loc de frică – Peter D. Lausevic

Rulează videoul

7. Pregătiți calea – Davi Paes Silva

Rulează videoul
În cazul în care nu merge transmisia LIVE pe această pagină, vă rugăm să verificați aici. Pentru a fi la curent cu transmisiunile noastre și cu publicarea videoclipurilor, vă rugăm să vă abonați dând click pe butoanele alăturate (Facebook, YouTube).
În cazul în care nu merge transmisia LIVE pe această pagină, vă rugăm să verificați aici. Pentru a fi la curent cu transmisiunile noastre și cu publicarea videoclipurilor, vă rugăm să vă abonați dând click pe butoanele alăturate (Facebook, YouTube).

Furtuna care se apropie

Înfierbântată de furie este lumea aceasta; dragostea pură este tot mai rece.
Singura pace pe care o putem găsi este pe cărările străvechi.

Scripturile arată calea vieții; simplele gânduri umane sunt zadarnice.
Filosofiile și ideile oamenilor aduc tristețe, dorință și durere.

Acum este timpul să-L cauți pe Domnul pentru inimile pure și curate.
Norii din față vor izbucni în curând în furtună, așa cum nu s-a mai văzut niciodată.

Avem nevoie de mintea lui Hristos înlăuntrul nostru și de iubirea Lui răscumpărătoare,
Căci, pe măsură ce trecem prin viață înainte, avem nevoie de „sprijin de sus!”

Fiecare păcat trebuie mărturisit – și înfruntând orice încercare,
Trebuie să fim puternici pentru a sta pentru Hristos; în gura noastră nicio viclenie.

Atunci când se confruntă cu forțe ostile puternice, spiritul tinde să se sufoce.
Preocuparea principală atunci este adesea să ne asigurăm că „eu” sunt în siguranță.

În schimb, avem nevoie de harul lui Dumnezeu chiar acum, pentru a nu-L trăda,
Să înfruntăm cu pace gloata furioasă și să nu scoatem niciodată sabia.

Privind pe cei care ne-au rănit mult, indiferent de ce au făcut;
Și iubindu-i așa cum face Isus: iertându-i pe toți.

Furtuna nu este despre durerea noastră; furtuna arată cine suntem –
Reflectând credința lui Hristos în interior – spre toți, de aproape și de departe.

Lumina care strălucește în cea mai întunecată noapte, în mijlocul nenorocirii,
Va radia de la cei ai lui Hristos care iubesc atât prietenii, cât și dușmanii.

Așadar, când ne gândim la „furtuna care se apropie”, cea mai mare teamă a mea
Ar trebui să fie să nu-l întristez vreodată pe Cel care Și-a dat viața pentru mine.

Atunci când vedem viața și moartea Lui și tot ce a făcut El,
Inima noastră ar trebui să se avânte în speranță plină de bucurie: biruința este câștigată!

Barbara Montrose

Vă așteptăm săptămânal să ne închinăm împreună Domnului prin intermediul transmisiilor în direct. Mai multe detalii pe pagina LIVE a siteului.

„Tot ce ne crește, ne înnobilează, ne ajută în năzuința spre mai bine și mai frumos, spre mai aproape de Modelul desăvârșit, merită promovat!”

(AZSMR-Bucov)

Poate ți-ar face plăcere să vizionezi și...

Programe speciale

Sabate tematice

Prelegeri

Cum ar fi dacă ar fi astăzi?

Este timpul

Conectat la sursă

Descoperă ultimele postări

Nu uita să te abonezi!

© 2023 AZSMR-Bucov